Evinizde ya da bahçenizde bulunan çeşitli bitkilerin zaman içinde budanması gerekir. Özellikle sonbahar aylarında budama işlemine yer açılarak bitkilerin yaz sezonuna hazırlanması sağlanır. Sezon boyunca yeşeren ve güzelleşen bitki sonrasında kendine çekilir. Bu çekilme sonrasında dinlenme dönemi başlar.
Budama makası kullanımına yer açarak bitkilerinize zarar vermeden işlemi tamamlayabilirsiniz. Bunun ile ilgili olarak budama makası nasıl kullanılır sorusunun yanıtını bilmeniz oldukça önemlidir. Budama makasının kilit mekanizmalarından budama makası çeşitlerine kadar detayları öğrenerek sizin için en uygun olan seçimi yapmanız gerekir.
Budama Makası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Budama makası nasıl kullanılır sorusunun yanıtının öncesinde makası alırken bazı detaylara dikkat ederek buna göre seçim yapmanız önerilir. Özellikle budama makasının gizli yay ile hazırlanmış olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Yaş ya da kuru ağaç dallarının kesiminde kullanılmak için örs ya da by pass adı verilen iki çeşit budama makas türleri yer alıyor. Yaşlı ve gövdeden ayrılması gereken dallar için örs tipi makas kullanılırken daha genç yaşta olan ağaç dallarının budanmasında ise by pass adı verilmekte olan makaslar seçilir.
Budanma makaslarının bazıların sağ ya da sol kullanımına uygun olarak tasarlanır. Budama makası alımında dikkatli tercihlere yer açarak ağaçlarınıza istediğiniz şekli verirken hem hastalıkları bulaştırmaz hem de onlara zarar vermeden işlemin yapılması sağlanır.
Budama makası alımında kullanımı ile ilgili teknik detaylara yer veren ambalajlı ürün seçimine de yer açarak avantaj elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra budama makasının ağız ayarının kolay yapılması da önemlidir. Bu işlem için makasın orta kısmında bulunan göbek cıvatasının kolay ayarlanır olmasına da önem vermeniz gerekir. Bu detaylara dikkat ederek alım yapabilirsiniz.